Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je zde ještě jeden problém pro voliče. Jedna věc je co politik říká a druhá věc je co dělá. Příkladem budiž pan premiér Sobotka, když odmítá kvóty na migranty.

Kvóty odmítá ale současně aktivně dováží migranty mimo kvóty.

Takže volič musí vážit nejen slova politiků ale hlavně jejich činy.

0 0
možnosti
JK

Obecně se s vámi dá souhlasit. Vaše úvaha má podle mého názoru ale několik problémů. Příklad s deštěm a sluníčkem mi nepřipadá příliš vhodný. Jestli svítí slunce nebo prší, každý vidí a může si to snadno ověřit. V případě voleb si ale volič tak snadno neověří, co vlastně říká Franta a co Pepa ve vztahu ke skutečnosti. Mnohým voličům pak není jasné, jestli to, co slibuje ten či onen, že udělá, může vůbec fakticky nějak ovlivnit.

Další věcí je, že dokud bude na naší politické scéně působit jako reálná síla komunistická strana, bude politické prostředí devastované.

Voliči stále většinově volí, jako bychom byli suverénní stát. Česká republika je ale součástí Evropské unie, takže její suverenita je omezená, což se promítá i do krajské a dokonce i komunální úrovně.

A to se vůbec nechci rozepisovat o tom, že záměry loutkovodičů jsou dány scénářem příběhu, v kterém nakonec dobro tak či onak zvítězí, zatímco záměry loutkovodičů komunisticko-vekslácko-lobbistických mafií zřejmé nejsou.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, déšť si může každý ověřit, moje přirovnání byla pouze nadsázka, která měla ilustrovat iracionální závěry myšlenkových pochodů u některých jedinců. Jinak doufám, že ta naše 'omezená suverenita' nebude trvat věčně. :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1681x
Publicista, rocker a dobrodruh Dříve: Reflex, Český deník, Metropolitan Nyní: Neviditelný Pes, Pravý prostor

Seznam rubrik