Obavy z příchodu ‚Vůdce‘

15. 09. 2016 16:34:52
Leckomu dnešní situace v něčem připomíná konečné období Výmarské republiky, kdy už toho lidé také měli dost a situace si vyžadovala zásadní změnu.

Leckomu dnešní situace v něčem připomíná konečné období Výmarské republiky, kdy už toho lidi také měli dost a situace si vyžadovala zásadní změnu. Přišla v podobě ‚vlády pevné ruky‘ a změnila podobu Evropy víc, než většina lidí očekávala.

Důsledky vidíme dodnes, ale čím ostřeji se nám ten obraz promítá na sítnici, tím více ustupují mimo zorné pole jeho příčiny, které nejsou pro naše oči možná tolik atraktivní.

Je zvykem do omrzení poukazovat na puchýře a nikoli na rozpálená kamna, co nám je způsobila.
To je také hlavní příčinou toho, proč si ty dějiny musíme opakovat, ať se nám to líbí nebo ne.

Změna přijít musí a to opravdu zásadní, pokud nechceme v plné rychlosti narazit do skalního masívu, zaměstnáni do poslení chvíle debatami, zda je lepší začít brzdit nebo otočit volant. Opovržlivě se však díváme na toho, kdo nás upozorní, že je třeba nejprve vyhodit řidiče, co se toho volantu křečovitě drží a vší silou dupe na plyn. Jsme přece humanisti!

Je velice vtipné, že se nad ‚radikálním řešením‘ nejvíce pohoršují ti, co nechali situaci dojít tak daleko, že si ho lidé z nedostatku jiných možností sami vybrali. Před instancemi typu Norimberského soudu je neuvidíme. Oni odpovědnost nenesou, přestože vzniklý požár celou dobu rozdmýchávali.

V Evropě jsme připraveni na minulé krize a schopni vyhrávat minulé války, protože historie se opakuje ve spirále, zatímco naše představy zůstaly v předchozí rovině. Tolik se bojíme příchodu ďábelského ‚vůdce‘, že jsme si zakázali všechno, co by jen vzdáleně připomínalo jeho vnější podobu. Jako by ďábel nebyl mistr ve střídání svých masek.

Nyní je nám soustavně předkládána ta ‚hezčí tvář islámu‘, co se však v poslední době smrskla na velikost pihy, kterou se ještě nepodařilo odstranit jako vadu na kráse, či známku slabosti.
Na západ od nás už to došlo tak daleko, že jsou umlčováni nejen tradiční odpůrci multikulturalismu, ale i někteří tzv. umírnění, dle ostatních muslimů opadlíci, kteří nás sami varují před současnou záplavou.

Přesto jsou i nadále původní obyvatelé Evropy, mající obavy z šíření totalitní ideologie uslilující o likvidaci naší kultury, paušálně označováni za nacisty! Zejména v Německu, kde doposud přežívá jejich národní trauma z vyvolání světové války, jsou obavy z možného příchodu ‚toho s knírkem‘ poměrně silné. Nikdo si ale nevšiml, že už dávno přišel, pod knírkem si nechal narůst plnovous a jeho pověstnou ‚patku‘ mu zakrývá turban.

U zemí jako je ta naše, nehrají v krizových momentech takovou roli dobyvačné choutky a snaha vnutit ostatním svojí vůli, jako spíše obrana vlastního území a způsobu života. A právě to může být v hodnotovém žebříčku zásadní předností oproti způsobům, které uplatňují tzv. velmoci.

Jsme totiž v mnohem menší míře vystaveni riziku, co pramení jen z primitivního obdivu k jakési síle, kterou se národ nechá zhypnotizovat.
A pokud je i u nás zvykem pseudohumanistů srovnávat svoje odpůrce s Hitlerem, pak věze, že:

- Nacisté a muslimové byli spojenci. Dokonce existovaly speciální Muslimské jednotky SS, jejichž brutalita překonala všechny ostatní.

- Islámská strana ČR byla po II. světové válce právoplatně odsouzena za kolaboraci s nacismem a její činnost oficiálně zakázaná.

- Sám Hitler (Himler ještě víc) obdivoval islám a označil ho za vhodnější náboženství pro Árijskou rasu, než křesťanství.

- Jeruzalémský Muftí dostal od Hitlera titul ‘Čestný árijec‘ a na oplátku Hitlerovi udělil titul ‘Čestný muslim‘.

- A dokonce řada vysokých nacistických pohlavárů konvertovala k islámu!

Proč se o tom raději nemluvilo v dějepise, občanské nauce, ani v hodinách multikulturní výchovy? Zeptejte se někdy paní učitelky...


Fr. Filip Dvořák

(autor je publicista, rocker a dobroruh)


https://www.facebook.com/frantisekfilip.dvorak

Autor: František Filip Dvořák | čtvrtek 15.9.2016 16:34 | karma článku: 37.95 | přečteno: 1995x

Další články blogera

František Filip Dvořák

Kdopak nám tu rozeštvává lidi ?

Úhybný manévr uličníka, co potají vypustí pšouk a rychle se vytratí z místa činu, aby byl mimo podezření - ustavila naše vláda na běžnou politickou praxi.

7.9.2023 v 8:11 | Karma článku: 30.58 | Přečteno: 1763 | Diskuse

František Filip Dvořák

Patologie - cesta k moci

Civilizační choroby jsou na vzestupu, Sociální napětí si vybírá svou daň. A vůli k uzdravení má organismus jen tehdy, pokud průvodní 'výhody' nemoci nepřevládnou nad jejími příznaky

14.7.2023 v 8:15 | Karma článku: 28.58 | Přečteno: 1612 | Diskuse

František Filip Dvořák

Pravidlo velkého a malého násilí

Když se konflikt řeší pěstí, nikdo nečeká, že to skončí podepsanou mírovou smlouvou. Pepa se v hospodě popere s Frantou, ráno si podají ruku a pivo se točí dál... Ale to je chyba - propásli jsme netušené možnosti

2.5.2023 v 8:30 | Karma článku: 29.12 | Přečteno: 1437 | Diskuse

František Filip Dvořák

Občan jako nepřítel státu

Stát to myslí vždycky dobře a jediný kdo mu to kazí jsou jeho občané. Proto by je chtěl mít nejraději v instantní formě, neboť přirozené lidské zdroje musí projít relativně pracnou úpravou

15.3.2023 v 8:00 | Karma článku: 35.15 | Přečteno: 1414 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 27.15 | Přečteno: 407 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 25.28 | Přečteno: 1165 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.97 | Přečteno: 436 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.01 | Přečteno: 257 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 678 | Diskuse
Počet článků 43 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1648

Publicista, rocker a dobrodruh Dříve: Reflex, Český deník, Metropolitan Nyní: Neviditelný Pes, Pravý prostor

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...