Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Shalom Israel?

O mediální masáži, Izraeli a konspiračních teroriích s hudebním skladatelem Jaromírem Vogelem a jeho ženou Blankou Vogelovou, prezidentkou sdružení MUSICA JUDAIKA

Jaromíra znám už zhruba 27 let, ještě z dob ´totality´, která sice minula, ale postupně se vrací v trochu jiné podobě a z jiného geografického směru. Když tak vzpomínáme na tehdejší naše naděje a představy o budoucnosti, zbyde nám poněkud trpký úsměv a otázka, zda i Současnou Evropu čeká ´poučení z krizového vývoje´. Při pohledu na obsah i výchovně-informační styl našich názorotvorných médií pociťujeme oba velice silné ´Déjá Vu´. Ano, to už tady bylo a je to tu zase...

 

Jaromír:

"Tehdy málokdo čekal, že závan totality přijde ze Západu, ke kterému jsme dlouhá léta vzhlíželi jako k vysněnému spasiteli. A že se to nebude týkat jenom našeho státu, ale že třeba taková Francie, Německo nebo Švédsko na tom budou svým způsobem ještě húř."

 

FFD:

"V tom Švédsku bys měl asi dost problém i s uvedením svých skladeb, protože tvým častým tématem je Holokaust.."

 

Jaromír:

"Ano, třeba ´MAZKERET´ po oběti Šoa, to by jistě mohlo urážet cítění správně uvědomnělých stoupenců jednoho ´mírumilovného a tolerantního náboženství´, které se tam těší ze svých poněkud nadstandartních práv.."

 

FFD:

"A Izrael není v severských zemích příliš v oblibě"

 

Jaromír:

"Nejen v severských zemích a to je také jedna z věcí, kterou má současný stav společnou s obdobím vlády komunistů v zemích sovětského bloku. Tenkrát to ovšem bylo dáno zklamáním komunistických vůdců nad tím, že se Izrael vydal svojí vlastní cestou."

 

FFD:

"Čím je to dáno nyní? Spiknutím židovských bankéřů?"

 

Jaromír:

"To, že židé patří mezi světové finanční špičky je obyčejným obyvatelům Izraele úplně na ... no, na nic. Spíš jim ještě škodí, že právě z USA jsou podporováni ti echt ortodoxní fanatici, co Izrael neuznávají, někteří se dokonce kamarádí s teroristy z Hamásu a také si přejí jeho zničení. Jejich dobrým zbykem je házet na lidi kamení, když si dovolí jezdit v sobotu autem. Na oplátku je tento stát živí a jsou osvobozeni od vojenské služby. Ale normální lidi už jich mají plné zuby!"

 

FFD:

"To se nedivim, je to jako když parazit usiluje o smrt svého hostitele."

 

Jaromír:

"Vždycky je nejhorší lump ve vlastních řadách, protože škodí jak přímo, tak dělá ostudu ostatním. A někteří svojí schopnost škodit dovedou ke skutečné virtuozitě. Vrcholem poslední doby je třeba takový George Sorosh - hraje si na velkého filantropa a dělá, co může, aby Evropu zaplavilo co nejvíce migrantů z islámských zemí a kdo s ním nesouhlasí, toho obviní z xenofobie a sobectví. Normální židé v Evropě pak zažívají čím dál častější útoky muslimů a ještě to vypadá, že si tuto zábavu sami přáli a naplánovali, aby sobě i evropanům uškodili."

 

FFD:

"Loni měla v pražské Betlémské kapli premiéru tvoje symfonická svita SHALOM WINTON pro sira Nicholase Wintona, který zachránil 669 židovských dětí před koncentračním táborem. Pro současnou dobu je příznačné, že se i jeho jméno začalo zneužívat v souvislosti s imigrační krizí. Co na to říkáš?"

 

Jaromír:

"Je to velice vtipné - prý máme po vzoru Sira Wintona otevřít Evropu miliónům ilegálních migrantů, protože on by prý jistě udělal to samé... Takže popořádku, demagogie tohoto srovnání spočívá

- za prvé v tom, že Winton zachránil malé děti před smrtí v koncentračním táboře a né dobře živené a namakané muže vojenského věku, kteří si s sebou v poměru 20:1 nesou jednu ženu s dítětem jako beranidlo.

- za druhé v tom, že náklady hradil z vlastních peněz a nikomu to necpal, zatímco současné neziskovky jsou bohatě placené z dotací a v zájmu obratu ostatní vydírají pocitem viny.

- a za třetí nešlo o žádný velký zásah do kultury hostitele ani o bezpečnostní riziko.

Já nejsem proti pomoci, ale jen těm, kdo jsou opravdu ohrožení na životě, což u ekonomických migrantů neplatí. A pokud utíkají zdraví muži od svých žen a dětí, které tam nechají, místo aby bojovali za svojí zemi, tak jsou to zběhové a je třeba s nimi podle toho jednat."

 

FFD:

"Ten poměr 20:1 by zhruba odpovídal, nehledě k tomu, že se v médiích objevují pořád dokola ty samé děti z různých pozic na mnoha různých záběrech. Všimli jste si toho?"

 

Blanka:

"Všimli a myslím, že ve společnosti nastává důležitá změna - lidi přestávají věřit zprávám v oficiální televizi a rozhlase a obracejí se na alternativní zdroje, stejně jako jsme za komunistů poslouchali Svobodnou Evropu nebo Hlas Ameriky."

 

Jaromír:

"Obávám se, že ta Evropa už příliš svobodná není a ten Hlas Ameriky začíná mluvit řečí, kterou jsme dřív slýchali od někoho jiného."

 

FFD:

"Neomarxismus prožívá svoje vítězné tažení západními institucemi a oficiální média jsou převážně v jeho rukou?"

 

Blanka:

"Tak nějak, politická korektnost je všudypřítomná a svoboda slova dostává zabrat, ale naštěstí je tu na rozdíl od dob socialismu internet a to poněkud mění situaci. Když si vzpomenu na podmínky, v jakých se třeba vydávaly nezávislé noviny v 70-80tých letech, tak jsou ty možnosti nesrovnatelně lepší."

 

FFD:

"Psací stroj, kopíráky a luxusem byla jehličková tiskárna..."

 

Blanka:

"Ale v něčem je to zase horší, dneska většina lidí spíš sedí za monitorem. Přitom se i na tom internetu pomalu zavádí cenzura a znovu nás chtějí trestat za nesprávné názory, třeba na tu imigrační politiu EU. Bylo by lepší, kdyby těch lidí vyšlo víc do ulic. A to ještě dřív než něco opravdu vybouchne."

 

FFD:

"Aha, tak to by měl možná Jaromír inspiraci pro novou skladbu na tohle téma. Minule to byla ´MISSA ECUMENICA´ k výročí útoku na WTC 11. září..."

 

Jaromír:

"Jo a bude se povídat, že to zase udělali Židi a jenom proto, aby měl Židovskej skladatel téma na symfonickou báseň. Ale na druhou stranu - zase uvidíme rozjásané tančící davy muslimů, jako tehdy, když se trefili do těch dvojčat. Holt mají Židé ty muslimy moc rádi, když jim úmyslně působí takovoé potěšení!"

Ano, rozjásané davy v ulicích oslavující smrt nevěřících a s plakáty hlásajícími ´Do pekla se svobodou!´, ´Nažeňte židy do moře!,´jakož i mávání uřezanými hlavami jako pozdrav z Islámského státu, či jen naznačování tahem ruky u krku jako vzkaz, co s námi provedou (a to přímo před kamerami v uprchlických táborech), sexuální útoky a vraždy ´ze cti´- to vše je přes veškerou snahu o korektnost běžně k vidění, až si na to začínáme zvykat. Ovšem pokud si někdo dovolí na tyto úkazy reagovat neslušnými poznámkami, či ostrou kritikou, tak je to ´projev nenávisti´, který se má trestat.

Tak daleko jsme za těch 26 let došli a nechci se dožít doby, kdy bude Česká repuplika v podobném obklíčení jako Izrael. Představitelé EU na tom pracují poměrně efektivně, velký ´filantrop´ Sorosh to rád podpoří a všichni dobrokákové jim za to budou tleskat. Přitom se budeme usilovně snažit zbavit svého jediného spojence na Blízkém Východě, jako by nám nedocházelo, kdo má na tom největší zájem. Evropa tím dělá svým budoucím kolonistům opravdu nesmírnou radost!

 

Fr. Filip Dvořák

(autor je publicista, rocker a dobrodruh)

https://www.facebook.com/frantisekfilip.dvorak

 

Autor: František Filip Dvořák | úterý 29.3.2016 6:53 | karma článku: 37,63 | přečteno: 756x
  • Další články autora

František Filip Dvořák

Kdopak nám tu rozeštvává lidi ?

Úhybný manévr uličníka, co potají vypustí pšouk a rychle se vytratí z místa činu, aby byl mimo podezření - ustavila naše vláda na běžnou politickou praxi.

7.9.2023 v 8:11 | Karma: 30,58 | Přečteno: 1773x | Diskuse| Společnost

František Filip Dvořák

Patologie - cesta k moci

Civilizační choroby jsou na vzestupu, Sociální napětí si vybírá svou daň. A vůli k uzdravení má organismus jen tehdy, pokud průvodní 'výhody' nemoci nepřevládnou nad jejími příznaky

14.7.2023 v 8:15 | Karma: 28,58 | Přečteno: 1616x | Diskuse| Společnost

František Filip Dvořák

Pravidlo velkého a malého násilí

Když se konflikt řeší pěstí, nikdo nečeká, že to skončí podepsanou mírovou smlouvou. Pepa se v hospodě popere s Frantou, ráno si podají ruku a pivo se točí dál... Ale to je chyba - propásli jsme netušené možnosti

2.5.2023 v 8:30 | Karma: 29,12 | Přečteno: 1445x | Diskuse| Společnost

František Filip Dvořák

Občan jako nepřítel státu

Stát to myslí vždycky dobře a jediný kdo mu to kazí jsou jeho občané. Proto by je chtěl mít nejraději v instantní formě, neboť přirozené lidské zdroje musí projít relativně pracnou úpravou

15.3.2023 v 8:00 | Karma: 35,15 | Přečteno: 1424x | Diskuse| Společnost

František Filip Dvořák

Jak dělat věci, aby nefungovaly

Někdy žasneme nad tím, jaké úsilí věnují naši představitelé na první pohled zbytečným věcem, aby pak ve výsledku tyto maličkosti zásadně ochromili požadovaný výsledek...

19.12.2022 v 9:00 | Karma: 36,72 | Přečteno: 997x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1681x
Publicista, rocker a dobrodruh Dříve: Reflex, Český deník, Metropolitan Nyní: Neviditelný Pes, Pravý prostor

Seznam rubrik